Най-популярните и най-странни митове за био козметиката

Image of cosmetic

Cosmetic

Всички ние сме срещали специален, обикновено наричан био козметика, щанд в магазина за красота и дори в големите супермаркети. Много от нас дори сме ползвали такъв тип продукти. Някои предпочитат био козметиката, защото е по-безвредна, други – поради медицински показания и предписания на специалисти. Факт е обаче, че съвременната био козметика набира все повече популярност и е редно да сме наясно с нея, ако ще й се отдаваме или тестваме. Истината е, че като при всяко ново нещо, и за правилното разбиране на био козметиката пречат грешни мнения и различни битуващи мнения. Ние сме тук, за да ви изредим една голяма част от тях. Вижте най-популярните и най-странни митове за био козметиката:

1.Всички био козметични продукти са безопасни

Няма такова нещо. За съжаление, някои продукти се водят био, но само по етикет. Купувайте от оторизирани дистрибутори био козметика, за да сте сигурни за какво давате парите си.

2. Дори и био козметичните продукти от този род задължително имат консерванти, за да се запазят за по-дълго време

Не, истинските био продукти имат доста кратък срок на годност (след отваряне обаче) именно поради тази причина – те нямат консерванти.

3.Био козметиката е по-добра от синтетичната

В много отношение, да, но в редица други – тя не е достатъчно ефикасна за конкретни проблеми. Както знаете, кожата и тялото ни са индивидуални и ако на някой му действа добре един органичен продукт, на друг ще му е нужна по-агресивна мярка било то да се справи с бръчките, пърхота или друго.

4.Всички био козметични продукти са скъпи

Има много био козметични продукти, които са скъпи, но има и синтетични такива на луксозни марки, които са още по-скъпи. Цената е по-скоро относително понятие и зависи най-вече от бранда на дадения артикул.

5.За да подейства, на био козметиката й е нужно повече време

Не е точно така.

Съществуват много био продукти, които облекчават веднага симптомите. Click To Tweet

Други пък трябва да се нанесат само веднъж, за да бъде произведено желаното действие. Всичко зависи от конкретния продукт, но най-вече от търсения резултат.

6.Само био козметиката не се тества върху животни

Това е огромен плюс на тези продукти,  но те не са единствените. Много синтетични козметични продукти също не са тествани върху животни. Между другото, повечето продукти от сферата за красотата и личната хигиена, създадени след 2009 година не са тествани върху животни.

7.Био козметиката е дело на домашен майстор

Няма такова нещо. Съществуват фирми с производствени цехове за милиони, които години наред са инвестирали средства в изследователска дейност за това как да произвеждат именно био козметика. Това не означава, че те са малки занаятчии.

8.Био козметиката е хипоалергенна

Не, съществуват хора с алергии към определени билки и масла, които може да са част от състава на един био козметичен продукт. Ето защо е важно всеки от вас да чете етикета, за да се запознае с дадения артикул, преди да си го купи, мислейки наивно, че щом е био, е ок за него.

Ако искате да научите повече за развитието на биокозметиката в България може да прочетете интервю с Ивайло Лалов, управител, „Би Ел Трейдинг“. Той отговаря на въпросите на econ.bg.

Ако търсите био козметика в www.naturalcare.bg може да намерите богато разнообразие.